PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

NAGY SZÍVVEL, ÓRIÁSIT FORDÍTVA GYŐZTÜNK

Nagy szívvel, óriásit fordítva győztünk
Több kulcsemberét nélkülöző amatőr csapatunk óriási hátrányból felállva, hatalmasat küzdve fordított a győriek ellen és győzött 90-82-re.
Április közepén felnőtt játékosait nélkülözve nagy különbségű, 108-70-es vereséget szenvedett a Pingvinek Győrben, így volt miért visszavágni, de ez a feldobás előtt egyáltalán nem tűnt egyszerű feladatnak. Magas embereink, Demeter Nóra és a sérült Kovács Kitti a palánkok alól hiányzott a mai meccsen, de Szücs Lilla és Varga Eszter játékára sem számíthatott a szakmai stáb. Ennek ellenére bátran kezdtek a mieink a több magas embert soraiban tudó győriek ellen, az első tíz percig tartottuk a lépést velük. A második negyedre már kiütközött a különbség a két csapat palánk alatti játékában, a lepattanók zöme a zöld mezes vendégek kezében landolt, el is lépett Gálos László együttese, már tizennégy ponttal is vezettek a 28. percben (51-65). Szücs Rékáék azonban nem adták fel, nagy szívvel küzdve mentek előre, aminek meg is lett az eredménye, a záró negyedben utolérték, majd át is vették a vezetést a mieink. Mindenki hozzátette a magáét a győzelemhez, Szücs Réka 20 pont, 9 kiharcolt faulttal és 6-6 gólpasszal és lepattanóval zárt, a hétvégén B33-as döntőn ezüstérmet nyert Hegedűs Rebeka 16 pontja mellé hét lepattanót gyűjtött be. Tenyér Zsófia szintén 16 pontig jutott, a társaknak pedig kiosztott öt gólpasszt.
   
A hétvégén Debrecenbe utazik csapatunk, ahol idénre lezárul számunkra az amatőr bajnokság is.

PEAC-PÉCS Pingvinek – Széchenyi Kosárlabda Akadémia Győr 90-82 (21-23, 16-25, 27-19, 26-15)
PEAC-PÉCS Pingvinek: Szücs R. 20, Tenyér 16/3, Sellei 9/6, Hegedűs 16, Kaposi 8. Csere: Nagy 9, Pucz 5/3, Szücs Luca 7. Edző: Éles Péter, Gyenizse Áron
Széchenyi KA Győr: Kéita 6/3, Baffy 7/3, Szirony 11/3, Nagy R. 17/3, Biczó 28. Csere: Rácz 1, Takács 2, Simon 4, Bánszegi -, Török 6. Edző: Gálos László
   
Éles Péter: Előzetesen nem sok esélyt adtam annak, hogy ennyire tartalékosan győztesen hagyjuk el ma este a pályát. Szerencsére ez az érzés csak a feldobásig tartott, mert amit azután láttunk, az megmutatta ismét, mennyire nagy szívünk van. Négy kulcsjátékosunk nélkül óriási hátrányt dolgoztunk le rövid idő alatt, ezért csak gratulálni tudok minden játékosomnak!   

« vissza


Kiemelt támogatók:


© Minden jog fenntartva