PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

IDEGENBEN NYERTEK A PINGVINEK

Idegenben nyertek a Pingvinek
Amatőr csapatunk hatodik győzelmét szerezte vasárnap Miskolcon, ahol a házigazda DVTK ellen 56-52-re tudott nyerni.
Álmosan kezdtük a találkozót, dobásaink rendre célt tévesztettek, 7-0-s hazai vezetésnél jegyezhettük fel az első sikeres kísérletet, Varga Eszter triplája talált végre utat a gyűrűbe. Az első játékrészben mindössze ezt az egy találatot jegyezhettük fel pécsi oldalon, de szerencsére a második tíz perce rendeztük sorainkat. Fokozatosan csökkentettük a hátrányunkat, a záró negyedben pedig a vezetést is átvettük és Wentzel Hanna triplája után biztos győztesnek tűntünk. A végén azonban egyenlíthetett volna a házigazda, de kihagyta mindkét büntetőjét, így egy izgalmas végjátékot hozó találkozón arattunk fontos győzelmet.

Csapatunkból Kovács Kitti dupla duplát ért el, 14 pontja mellé leszedett 11 lepattanót. Tenyér Zsófi szintén 14 pontig jutott, kilenc kiharcolt fault, 5-5 szerzett labda és gólpassz is színesítette teljesítményét, de többen hozzátették a magukat a sikerhez.

ALUINVENT MISKOLC DVTK U23 - PEAC-PÉCS Pingvinek 52-56 (14-3, 16-20, 14-18, 8-15)
DVTK: Kecskés 12/6, Bacsó 8/3, Eperjesi 10/3, Ocsenás 14, Vég-Dudás 5. Csere: Peitl 3, Bányai -, Tőzsér -, Nagy -. Edző: Magyar Gergely
PEAC-PÉCS Pingvinek: Tenyér 14/3, Varga 8/6, Pucz 10, Kaposi 2, Kovács K. 14. Csere: Nagy 1, Hegedűs -, Scherer -, Wentzel H. 7/3, Mink -. Edző: Ábrahám Márta, Gyenizse Áron
   
Ábrahám Márta: Nehezen indult a miskolci mérkőzésünk, mintha bedeszkázták volna számunkra a palánkot, ugyanis az első negyed végéig a 18 rádobásunkból mindössze egyet tudtunk értékesíteni. Nehezen találtuk meg a megfelelő ritmust a zónavédekezéssel kezdő Diósgyőr ellen. A második negyedben kiengedtük a görcsöt magunkból és szépen átjátszva a zónát ponterős negyedet produkáltunk. A nagyszünetet követően tudatosabban kosárlabdáztunk, aminek köszönhetően meg tudtuk fordítani az állást. A kispadról bejövő játékosok gólzápora eldöntötte a mérkőzést, noha a végjáték taktikáját még tanulnunk kell, de számunkra erre is szolgál ez a bajnokság. Gratulálok a lányoknak az értékes idegenbeli győzelemhez.


« vissza


Kiemelt támogatók:


© Minden jog fenntartva