PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

VASÁRNAP A BRONZÉRT JÁTSZUNK

Vasárnap a bronzért játszunk
Alulmaradt a HEPP Kupa elődöntőjében 61-77 arányban a PEAC-PÉCS Pingvinek csapata az Ajka Cserpes Trudi ellen, így vasárnap a harmadik helyért mérkőznek Ábrahám Márta tanítványai.
Jó fél óra késéssel indult útjára a labda, mivel közvetlenül a 16 órai feldobás előtt derült ki, hogy nincs orvos a mérkőzésen, márpedig nélküle nem kezdődhet el a találkozó. A csúszás a mieinket zavarta meg jobban, 9-2-re el is lépett a több rutinos kosárlabdázót soraiban tudó ajkai gárda. Fokozatosan vettük fel a mérkőzés ritmusát, Ábrahám Márta cserékkel igyekezett megtalálni az éppen legjobban muzsikáló ötösét, ami valamennyire működött is, a 9. percben 17-17 állt a városmajori terem eredményjelző tábláján. A magas posztokon akadtak gondjaink a korosztályos válogatott Kovács Kitti, Nagy Gabi és Scherer Dorka próbálta támadásban és védekezésben is felvenni a harcot Pap Regináékkal. A 13. percben Kovács Kitti megsérült, a későbbiekben már nem is tudott pályára kerülni, az Ajka pedig fokozatosan növelte a különbséget (17-23), a félidőre pedig már tíz volt közte (28-38). A fordulás után sem változott sokat a játék képe, a záró negyedre 17 pontos vezetést hozott össze az Ajka. Az utolsó negyedben húsz pont fölé is került ellenfelünk, elsősorban Pap Regina találataival (35. perc 47-74), majd az utolsó öt percben gyökeresen megváltozott a játék képe. Egy harcias, jól küzdő PEAC-PÉCS Pingvineket láthatott a gyér számú közönség, a mieink meg is nyerték az utolsó tíz percet. Vasárnap 16 órától a harmadik helyért lép pályára csapatunk a Tatabánya ellen.      
   
PEAC-PÉCS Pingvinek – Ajka Cserpes Trudi 61-77 (17-20, 11-18, 17-24, 16-15)
PEAC-PÉCS Pingvinek: Tenyér 8/3, Varga 13/6, Pucz 2, Vojinovic 8/6, Kovács K. 2. Csere: Nagy 11, Hegedűs 5, Kaposi -, Habling 2, Scherer 2, Szücs L. 8/3, Wentzel H.- Edző: Ábrahám Márta
Ajka Cserpes Trudi: Kulcsár 13/3, Balsay A. 4, Kalocsai 9, Székely-Horváth 2, Pap 23/3. Csere: Lendér 6, Csikász -, Tápai -, Balsay R. 6. Edző: Rónaszéki Szilvia
   
Ábrahám Márta: Ellenfelünkkel szemben egy negyedig voltunk meccsben, ráadásul Kovács Kitti sérülése után csökkentek rotációs lehetőségeink a magas poszton. Nagyot hajráztak a lányok az utolsó negyedben, de ez nagyon kevésnek bizonyult, főként mert addig az elemi védőhibáinkból húsz pontot kaptunk és túl naggyá vált a ledolgozásra váró különbség. Holnap mindent meg fogunk tenni, hogy egy jobb játékkal búcsúzzunk a szezontól.

« vissza


Kiemelt támogatók:


© Minden jog fenntartva