PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

SZÉP SIKERREL KEZDTÜNK

Szép sikerrel kezdtünk
Győzelemmel kezdett az idei bajnokságban, a Rátgéber Akadémiával közösen indított, a női amatőr nemzeti bajnokságban NKA-Pécs-PEAC néven szereplő csapatunk, amely vasárnap a Tatabánya gárdáját fogadta.
Az NKA-Pécs-PEAC a második fordulóban kapcsolódott be az amatőr felnőtt bajnokságba, mivel a nyitányt elhalasztottuk a Rátgéber Akadémia junior csapatának moszkvai vendégszereplése miatt. Első bajnoki mérkőzésüket magabiztosan nyerték meg Hartung Anita tanítványai, a Tatabányai Kosárlabda Clubot 71-56 arányban győzte le csapatunk. Már az első negyed végére tíz pontos előnyt harcoltunk ki, amit a második játékrészben hat, a harmadikban pedig öt egységgel toldottunk meg. A záró játékrészben a jól küzdő Tatabánya faragni tudott a hátrányán. Három játékosunk is kiemelkedő egyéni teljesítménnyel rukkolt elő, a felnőtt csapatban is szerephez jutó Habling Lara dupla-duplát ért el 15/9 pontjával és 12 lepattanójával, de a szintén felnőtt kerethez tartozó Varga Eszter is tíz pont fölé jutott (13/3), emellett 6 gólpasszt kiosztott és leszedett 6 lepattanót. Ilina Selcova a legtöbb pontot szerezte, szám szerint 19-et, emellé hét lepattanót begyűjtött és a legtöbb faultot (5) is ő harcolta ki.
   
NKA-PÉCS PEAC – TATABÁNYAI KC 71-56 (21-11, 20-14, 19-14, 11-17)

NKA PÉCS PEAC: Szücs 9/3, Varga 13/3, Habling 15/9, Hegedűs 2, Nagy 3. Csere: Selcova 19/3, Radakovic 8, Wentzel H. -, Scherer -, Drávecz 2, Koltai -, Kötő -. Edző: Hartung Anita, Gyenizse Áron
Tatabányai KC: Szamosi 3/3, Pusztai 8/3, Mojzes 15, Kaluha-Guti 5/3, Horváth 5. Csere: Göbölös 4, Kovalcsik 10, Nagy 4, Kokavecz 2, Bódi -. Edző: Lukács Sándor

Hartung Anita: Örülünk a győzelemnek, úgy gondolom, három negyeden keresztül sikerült kontrollálnunk a mérkőzést. Fiatal csapat vagyunk ebben a bajnokságban, hiszem, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobbak leszünk.


« vissza


Kiemelt támogatók:


© Minden jog fenntartva