PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

BRONZÉRMET NYERTÜNK A HEPP KUPÁBAN!

Bronzérmet nyertünk a HEPP Kupában!
Amatőr csapatunk vasárnap 65-59-re legyőzte a Tatabányát a HEPP Kupa harmadik helyéért vívott találkozón!
A szombaton elveszített elődöntő után csapatunk elszántan és motiváltan lépett pályára a bronzmérkőzésen, Kovács Kitti sérülten is vállalta a játékot és ott volt a kezdőcsapatban. Sőt, centerünk két közeli találatával indult a mérkőzés (4-0). Felzárkózott a Tatabánya, a két csapat pedig fej-fej mellett haladt, az első tíz perc végén minimális tatabányai előnyt mutatott az eredményjelző (13-14). A második játékrész elején Pénzes Kitti vált ki a vendégcsapatból, miután komolynak tűnő térdsérülést szenvedett, az eset meg is fogta a Tatabánya együttesét, hosszú percekig nem találtak be (16. perc 25-14). Csáktornyai törte meg a kék mezesek kosárcsendjét, a nagyszünetre pedig jócskán faragtak is a hátrányukon (26-23).


A fordulás után ismét sikerült ellépnünk. Igen kemény, harcos mérkőzést vívtak a csapatok, mindkét gárda szerette volna megszerezni a bronzérmet. Hiába építettünk tíz pontos előnyt (37-27), ledolgozták a hátrányukat Doktor Annáék, az utolsó negyed 44-44-ről indult. A vezetést szerencsére egy pillanatra sem tudták átvenni a tatabányaiak, pedig a sok kihagyott büntetőnk miatt végig nyílt maradt a bronzmeccs. A ponterősen kosárlabdázó Kovács Kittit rendre ügyesen megjátszották a társak, sőt egy hárompontost is bevágott a végjátékban ami döntőnek bizonyult. A lefújás után boldogan vette át csapatunk a megérdemelt bronzérmet, Tenyér Zsófiék büszkék lehetnek a szezonjukra, az amatőr bajnokság kilencedik helye után szépen csillog ez a HEPP Kupa bronzérem.   

PEAC-PÉCS Pingvinek – Tatabánya 65-59 (13-14, 13-9, 18-21, 21-15)
PEAC-PÉCS Pingvinek: Tenyér 4, Varga 9/3, Hegedűs 2, Vojinovic 2, Kovács K. 19/3. Csere: Szücs L. 8, Pucz 7, Habling 9/, Nagy 5, Wentzel H. -, Scherer -, Kaposi -. Edző: Ábrahám Márta, Gyenizse Áron
Tatabánya: Szamosi 6/6, Kaluha-Guti 8/6, Pénzes 2, Galli-Hirling 4, Zólyomi 5. Csere: Doktor 16, Kapornai 4, Farkas 4, Csáktornyai 10, Kokavecz -. Edző: Lukács Anikó
   
Ábrahám Márta: Gratulálok a lányoknak a bronzéremhez, megdolgoztak érte. Nagyon örülök, hogy a kulcsmomentumokban mindig volt egy olyan játékos a pályán, aki jó megoldással lendületet adott a társainak és a védekezésbeli hibáinkat pedig csapatként próbáltuk korrigálni. Nagyon akarták ezt a győzelmet a lányok, és én pedig személy szerint nagyon boldog vagyok, hogy ezt meg is tudták mutatni. Köszönöm Gyenizse Áron és Éles Péter kollégáimnak a munkát, amellyel az egész szezonban támogattak!


« vissza


Kiemelt támogatók:


© Minden jog fenntartva